Hamburg

Hamburg Németország második legnagyobb városa. Tengeri kereskedelme révén vált Európa harmadik legjelentősebb kikötő városává Rotterdam és Antwerpen után.

Speicherstadt városrész az egyik kedvenc helyem a városban. Hamburgnak ezen részét csatornák szelik át, partjain vörös téglás raktárépületek sorakoznak egymás mellett. Az épületek együttesen a világ egyik legnagyobb raktárkomplexumát alkotják. Egykor a világ minden tájáról érkező áru ide érkezett be, s indult tovább Európába. Ma azonban műemléki védelem alatt állnak, s leginkább már galériáknak, irodáknak, bankoknak és luxus lakásoknak adnak helyet. HafenCity városrész Speicherstadt azon részére épült, amelyet a világháború során bombatámadások értek, s emiatt nagy mértékben megrongálódtak. Az új lakóházak modern építészeti megoldásai és a történelmi hangulat adja a negyednek e különleges légkörét.

Az Alster- tó és a körülötte elterülő parkok szintén kihagyhatatlan részei a városnak. Nyáron a tó szinte hemzseg a vitorlásoktól, evezősöktől és csónakázóktól. Itt egyaránt sportolásra és kikapcsolódásra is adódik lehetőség. Egyik kedvenc programom a sétahajózás. Ajánlom mindenkinek, aki arra jár és szeretné még jobban felfedezni a város rejtettebb zugait. A tavat elhagyva az egyre szűkülő kanálisok mentén vezet hajóutunk. Egyre inkább távolodva a tótól, már a családi házas zöldövezetben találja magát az ember. Mindeközben a szűk csatornákban evező, parton kocogó, kutyát sétáltató hamburgiak nyugodt és kiegyensúlyozott életvitele tárul egyre inkább szemünk elé.

Kulturális szempontból is igen különleges hely. Hamburgból indult a The Beatles pályafutása. 1960-tól kezdődően két éven át több mint 200 alkalommal léptek fel Hamburg piroslámpás negyedeinek és buli negyedeinek klubjaiban, akkor még ismeretlenül. Közülük az Indra Club és Kaiserkeller (Grosse Freiheit 36) őrzik ma is az együttes emlékét.

További programlehetőségek: Rathaus, halpiac, Miniatur Wonderland vasútmodell kiállítás, Reeperbahn

A bejegyzés trackback címe:

https://travelholicclub.blog.hu/api/trackback/id/tr3414361081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess minket Facebookon is!

süti beállítások módosítása