Hong Kong

 

Avagy hogyan szerezhetsz egy nap három különböző pecsétet is az útleveledbe, ha akarsz.

 Akinek történelmi ismeretei hiányosak, elmondjuk, hogy Hong Kong Kína egyik különleges közigazgatási területe. Ugyanis a város a britek fennhatósága alá került a gyarmatosítási időkben és csak 1997-ben csatolták vissza Kínához. De a visszacsatolást követően is speciálisan kezelték a várost, a „be nem avatkozás” politikáját folytatva.  Hong Kongnak saját jogrendszere és közigazgatása, brit oktatási rendszere és saját pénzneme van. Mind ezek járultak hozzá ahhoz, hogy Hong Kong a világ egyik kereskedelmi és gazdasági központja legyen.

 

Tehát a város mindenképpen a business célú utazások egyik célpontja. Viszont ha üzleti útra érkezünk is vannak olyan látványosságok, amiknek a meglátogatását  érdemes néhány meeting közé bepréselni. A következőkben hong kongi toplistánkat olvashatjátok.

 

  1. Victoria Peak

Hong Kong sziget legmagasabb pontja, ahogy a helyiek csak hívják, „a Peak” nyújtja a leggyönyörűbb kilátást a városra. Különböző módjai vannak a feljutásnak. Mi a taxizást választottuk, mert két személynek ez a legkényelmesebb és legköltségkímélőbb megoldás. A kilátóhoz egy egész étterem- és bevásárlóközpont komplexumot építettek, a turisták részére. Ha átverekedtük magunkat a felfelé vezető mozgólépcsők hadán, feljuthatunk a kilátó tetejére. Érdemes napnyugtakor felmenni, hogy láthassuk a várost nappal és éjszaka is. A kilátózás utáni pihenésről, és italozásról pedig a tucatnyi étterem és bár gondoskodik, amiket a kilátó aljába helyeztek el. Foglaljatok asztalt!

 

  1. Tian Tan Buddha

Ez az egyik legkalandosabb látni való, ahová eljuthatunk Hong Kongban. A napunk egy kiadós metrózással kezdjük, hogy eljussunk... nem, nem a Buddháig. A hegy tetejét egy üveg aljú cable car-ral közelíthetjük meg, ami nem kevesebb mint 45 percen át visz minket felfelé a csúcsra. Itt leginkább a várost körül vevő hegyeket, és az óceánt csodálhatjuk meg. Amint felértünk a felvonó csúcsára, még egy kis sétára van szükség a Buddháig. Sokan járnak ide, és a szobrot körülvevő templomokba imádkozni, és tisztelegni az őseiknek. Így azt hihetjük, hogy a szobor és a templomok több száz éves szent ima helyek. Ez viszont nem így van. A szobrot és a látogatói központot pár tucat éve találták ki és valósították meg. Abból a célból, hogy a városban látogatható nevezetességek számát egyel bővítsék.

img_0524.JPG 

  1. Éjszakai piacok

Hong Kong-ban rengeteg, utcán létrehozott street marketet találhatunk. Ezek közül talán a leghíresebb a Temple Street night market. Ez a piac egész éjszaka rendelkezésére áll a látogatóknak. Ha bármilyen ajándékot készültök vinni a városból, csak itt vegyétek meg! Öt házsoron keresztül húzódik a piac a Temple streeten, ahol nem csak a szuveníreket, de a hong kong-i éjszakai élet lány szereplőit, jósokat és kereskedőket is találhattok.

 img_5706.JPG

Ezzel a top hárommal szeretnénk nektek kedvet csinálni Hong Kong-hoz. Természetesen a kínai határ közelsége magától értetődőnek veszi, hogy átmegy a látogató Kínába is. Ám ide már vízum szükséges, részletes indoklással a látogatás céljáról. Ha egy könnyebben elérhető, ám mégis érdekes helyre szeretnénk még eljutni a városban való tartózkodásunk során, a válasz: Macau. Macau egy régi portugál gyarmat volt. Most pedig a térség kaszinó fellegvára. Semmiképp sem hagyjátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelholicclub.blog.hu/api/trackback/id/tr7914352235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess minket Facebookon is!

süti beállítások módosítása